Tai Chi Academie
Wu, Fen-Shu
06 4531 8082
contact@taichiacademie.nl

Miljoenen mensen beoefenen Tai Chi voor hun plezier, gezondheid en ontspanning. Tai Chi heeft zich gedurende de laatste honderd jaar ontwikkeld tot een gezondheidssport. Het bevat hele series oefeningen ("vormen") voornamelijk met de blote hand. Tai Chi is gebaseerd op het idee om de kracht te absorberen en om te buigen. De bewegingen zijn daardoor zacht, vloeiend en circulair. De nadruk ligt op het ontwikkelen en gebruiken van je innerlijke krachten. Het lichaam moet ontspannen zijn tijdens uitvoering van de bewegingen waarbij de ademhaling diep en regelmatig is.

Tai Chi is gezond.
Medische studies hebben bewezen dat Tai Chi stress verlagend is, het lichaam flexibel maakt, spieren versterkt, longcapaciteit vergroot, en hartversterkend is. Daarnaast verbetert het de concentratie, balans, houding en immuniteit. Vanuit de Chinese geneeskunde is chi de vitale levensenergie die door het lichaam circuleert om je lichaam gezond te houden. Hoe sterker en hoe meer balans er is in je chi, hoe gezonder je bent. Tai Chi kan de gezondheid verbeteren omdat het een betere en sterkere chi opbouwd. Het kan beoefend worden door jong en oud. Tai Chi benadrukt de beheersing van het lichaam door meditatie in beweging.

Deze authentieke Chinese "gezondheidssport" kunt u ook in Maarssen beoefenen onder begeleiding van de in Taiwan traditioneel opgeleide Wu Fen-Shu.

Wu Fen-Shu is geboren in Taiwan en studeerde daar full-time traditionele Chinese martial arts (vechtkunsten) aan de prestigieuze Chinese Culture University. Zij was de eerste vrouw ooit die in haar studierichting is toegelaten en afgestudeerd. Wu Fen-Shu leerde daar (o.a.) Tai Chi Chuan Yang stijl van meester Fu Shu-Wing die rechtstreeks in lijn was opgeleid door de oude grootmeester Yang Lu-Chan, die aan het begin van de vorige eeuw in China de Tai Chi Chuan Yang stijl ontwikkelde.

Na jarenlang succesvol Tai Chi Chuan lessen verzorgt te hebben aan de Chinese school in Den Haag en bij groepen in Amstelveen en Utrecht opende Wu Fen-Shu begin 2005 haar eigen school in Maarssen waar zij Tai Chi Chuan Yang stijl lessen geeft. Hiernaast geeft zij Tai Chi cursussen die speciaal zijn aangepast aan senioren, verzorgt zij demonstraties en geeft workshops bij bedrijven. Wu Fen-Shu is aangesloten bij de Stichting Taijiquan Nederland.