Op zaterdag 28 januari heeft Chinese College Nederland een Chinees Nieuwjaarfeest in Almere in het cultureel centrum Casa Casla georganiseerd.

CNY 2023 ALM 001Onder een mooie heldere lucht werd met een traditionele leeuwendans het Chinese Nieuwjaar, het jaar van het konijn, ingeluid.

Hierna waren er vele Chinese cultuur activiteiten, workshops en optredens georganiseerd om aan deel te nemen zoals Beijing Opera maskers schilderen, Kaligrafie, Tai Chi etc.

De belangstelling voor het evenement was met meer dan 200 bezoekers zeker geslaagd te noemen.
Zie de video hieronder voor een impressie van het feest.

 Ook de lokale krant "Almere deze week" heeft verslag gedaan van ons evenement. (Lees hun artikel hier)

 

 

CNY 2023 ALM 002

Namens alle medewerkers van Chinese College Nederland wensen wij u een voorspoedig nieuwjaar.

Op 19 juni 2021 heeft het Chinese College (CCN) de HSK-examens in Amsterdam, in samenwerking met het Confucius Instituut Groningen, georganiseerd. Dit doet het CCN meestal twee keer per jaar. Vanwege het coronavirus is het in dit jaar maar een keer geworden.

HSK210619AAls extra service voor onze eigen studenten, heeft het CCN hen geholpen met de aanmelding en de voorbereiding. Het CCN print bijvoorbeeld het admission ticket uit en leent de speciale 2B-potloden uit. Als de HSK-certificaten gereed zijn, worden ze ook door ons persoonlijk uitgedeeld of naar de studenten verstuurd.

HSK210619C


Ongeveer 130 studenten hebben dit keer meegedaan aan de HSK-examens, van niveau 1 t/m 6. Niet alleen de CCN-studenten, maar ook veel andere studenten uit heel Nederland zijn naar Amsterdam gekomen.


HSK210619D
Wil je ook een Chinese cursus bij ons volgen,
dan kan je voor één van onze cursussen inschrijven.

 

 

Op 17 oktober 2021 had het CCN een schoolreis georganiseerd. Dit is heel bijzonder omdat wij in de afgelopen periode wegens het coronavirus alleen online-lessen hebben gehad. Iedereen was heel enthousiast om na bijna twee jaar eindelijk de docenten en medestudenten weer fysiek te kunnen ontmoeten. Wij kregen ruim 60 aanmeldingen en moesten de cursisten in twee groepen verdelen.

hvs171021 poshvs171021 tts1Wij gingen naar de tentoonstelling “China Dreams” van Museum Hilversum. Via deze tentoonstelling leerden we het China van vandaag kennen. De beroemde fotografen Xiaoxiao Xu, Ruben Terlou en Ruben Lundgren toonden het hedendaagse China; een land vol mystiek, dat de digitale wereld omarmt en droomt van ruimtevaart.

Onze cursisten vonden de mooie foto’s en documentairs heel indrukwekkend. Zij waren vooral blij dat het CCN dit georganiseerd had. Het CCN heeft speciaal voor deze gelegenheid versgebakken Chinese koekjes geregeld. Veel cursisten bleven, na het zien van de tentoonstelling, nog lang achter om met elkaar te praten.


Achteraf hebben wij en het museum veel positieve reacties van de cursisten gekregen. Een cursist uit groep CK301 heeft in haar dankbrief geschreven: “ ... onze docenten zijn niet alleen goed in lesgeven, maar ze zorgen ook altijd ervoor dat alles goed geregeld is. Zoals gewoonlijk zijn wij allen weer goed in de watten gelegd.”

hvs1721 bhvs171021 aTot slot willen wij iedereen bedanken voor een gezellige middag.
Wij zullen in de komende tijd culturele bijeenkomsten en activiteiten blijven organiseren.