De Chinese taal is een belangrijke wereldtaal. In Nederland groeit de belangstelling voor de Chinese taal door professionele behoeften of persoonlijke interesse. In het zakelijk verkeer, in de toeristische bestemmingen, op sportgebied is het Chinees sterk in opkomst en je zult de taal steeds vaker tegenkomen. Chinees leren is een van de beste en leukste investeringen die je in je leven kunt doen.Onze cursussen Chinees zijn bestemd voor iedereen die de Chinese taal snel en op praktische wijze wil leren verstaan, spreken en lezen.

We bieden Chinese cursussen aan op alle niveaus door hooggekwalificeerde en ervaren Chinese leerkrachten. Onze schoolsemesters beginnen elk jaar in september en februari in Almere, Amsterdam, en Utrecht. Je leert de grondbeginselen van het Mandarijn oftewel Peking-Chinees. Dat is de taal die ook op Chinese scholen wordt onderwezen. Met onze cursus leer je niet alleen Chinees spreken en verstaan, maar ook 300-1000 Chinese karakters te herkennen, die essentieel zijn om bijvoorbeeld opschriften, internetpagina's, krantenkoppen, uithangborden, of korte brieven te kunnen lezen.

Het Chinees is een toon- oftewel klanktaal. Daardoor kan hetzelfde woord iets totaal anders betekenen als je het op een andere toonhoogte uitspreekt. In de cursus wordt aan deze bijzonderheid extra aandacht besteed. Naast de lesuren kun je beschikken over cursusmateriaal in de vorm van boeken en cd’s, zodat je gemakkelijk en effectief thuis kunt naspreken en leren luisteren.

Je bent verzekerd van de hoogste kwaliteit. De CCN kan je aan het einde van je studieperiode voorzien van een getuigschrift. Dit document is beschikbaar in het Engels en Chinees en geeft je studie-uren aan de CCN weer, evenals het gebruikte studiemateriaal en de behaalde cijfers.

Deze zomer organiseren wij weer onze populaire intensieve taalvaardigheid en HSK(K) lessen.

De lessen leggen de nadruk op benodigde lees, spreek- en luistervaardigheid, en brengt je op niveau om het Chinese Taal (HSK of HSKK) examen te halen.

De lessen worden van 6 juli t/m 16 augustus klassikaal (online via Zoom) gegeven in 2 lessen per week.

Inschrijving voor de Zomer cursussen is gestart op 1 juni.

Bekijk de poster voor het volledige overzicht.
Of kijk onder cursussen naar het aanbod.

Inschrijving voor de Zomer cursussen is gestart op 1 juni.

Inschrijving voor de Najaars cursussen start op 6 juli.

 

Online-les in alle vestigingen van CCN.

Wegens het coronavirus heeft het CCN besloten om alle cursussen over te zetten naar online-lessen. Wij hebben hiervoor veel positieve feedback gekregen van de cursisten.
Het online-meeting programma dat wij gebruiken bezit zeer geavanceerde technologie. Het is makkelijk te gebruiken en is van hoge kwaliteit, het geeft audio en video goed en effectief weer. Het is compatibel met computer, tablet, mobiel en TV-box. Alle docenten van onze school hebben weken intensieve training gehad en zijn in staat om het programma efficiënt te beheersen.
Wij zien iedereen graag terug in een klaslokaal, wanneer het coronavirus in controle is. Voordat het zover is, zullen we alles eraan doen om de online-les zo interessant en effectief mogelijk te maken.
Binnenkort zullen we ook meer online-cursussen bieden, zodat u thuis alsnog Chinese les kunt volgen. Het gebruikmaken van multimedia-technologie om les op afstand te geven is immers een grote trend in de toekomst. 

Utrecht:   Maartvlinder 1 - 3544 DA  Utrecht (Leidsche Rijn College)
Almere:   Boekenweg 3, 1333 VD Almere (Oostvaarders College)
Amsterdam:   Boelelaan 1105 - 1081 HV  Amsterdam (Vrije Universiteit)

 

Kijk onder Cursussen naar ons volledige aanbod.

Inschrijven kan online via het inschrijfformulier.

 

Chinees voor kinderen, op iedere zaterdag van 10:00 - 13:00 uur in Utrecht, Amsterdam en Almere, zie www.chineesvoorkinderen.nl

 

RTLZ meldt, op basis van een onderzoek van Indeed en gesprekken met o.a. het Chinese College Nederland, dat een groeiend aantal werkgevers op zoek is naar werknemers die Chinees spreken.
Zij stellen dat Chinees kunnen spreken een duidelijke pluspunt is op het cv en beter carriéreperspectief geeft.

Lees het volledige artikel van RTLZ: Werknemer die Chinees spreekt in trek: 'Beter carrièreperspectief'