De Chinese taal is een belangrijke wereldtaal. In Nederland groeit de belangstelling voor de Chinese taal door professionele behoeften of persoonlijke interesse. In het zakelijk verkeer, in de toeristische bestemmingen, op sportgebied is het Chinees sterk in opkomst en je zult de taal steeds vaker tegenkomen. Chinees leren is een van de beste en leukste investeringen die je in je leven kunt doen.Onze cursussen Chinees zijn bestemd voor iedereen die de Chinese taal snel en op praktische wijze wil leren verstaan, spreken en lezen.

We bieden Chinese cursussen aan op alle niveaus door hooggekwalificeerde en ervaren Chinese leerkrachten. Onze schoolsemesters beginnen elk jaar in september en februari in Almere, Amsterdam, en Utrecht. Je leert de grondbeginselen van het Mandarijn oftewel Peking-Chinees. Dat is de taal die ook op Chinese scholen wordt onderwezen. Met onze cursus leer je niet alleen Chinees spreken en verstaan, maar ook 300-1000 Chinese karakters te herkennen, die essentieel zijn om bijvoorbeeld opschriften, internetpagina's, krantenkoppen, uithangborden, of korte brieven te kunnen lezen.

Het Chinees is een toon- oftewel klanktaal. Daardoor kan hetzelfde woord iets totaal anders betekenen als je het op een andere toonhoogte uitspreekt. In de cursus wordt aan deze bijzonderheid extra aandacht besteed. Naast de lesuren kun je beschikken over cursusmateriaal in de vorm van boeken en cd’s, zodat je gemakkelijk en effectief thuis kunt naspreken en leren luisteren.

Je bent verzekerd van de hoogste kwaliteit. De CCN kan je aan het einde van je studieperiode voorzien van een getuigschrift. Dit document is beschikbaar in het Engels en Chinees en geeft je studie-uren aan de CCN weer, evenals het gebruikte studiemateriaal en de behaalde cijfers.

Poster CNY 2023

Gratis entree voor CCN-cursisten na aanmelding via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Poster 01 01 2023

Het voorjaarssemester 2023 begint op 2 februari.

Kijk op Cursussen voor ons volledige aanbod.

Inschrijven kan online via het inschrijfformulier.

 

Chinees voor kinderen, fysieke les op iedere zaterdag van 10:00 - 12:30 uur in Utrecht, Amsterdam en Almere, zie www.chineesvoorkinderen.nl

De meeste cursussen worden op dit moment online gegeven. Alle docenten van onze school hebben eerder intensieve training gehad en zijn in staat om het programma efficiënt te beheersen.
Wij zien iedereen graag terug in een klaslokaal, wanneer het coronavirus onder controle is. Voordat het zover is, zullen we er alles aan doen om de online-les zo interessant en effectief mogelijk te maken.

Wij hebben over de online lessen veel positieve feedback gekregen van de cursisten.

Ze schrijven over de docenten o.a.:
   • Zij was aardig, vrolijk en had vol kennis van taal en cultuur;
   • Zij gaf erg interessante lessen en wist het lesmateriaal goed over te brengen;
   • Heel leuk hoe ze zo goed mogelijk feedback gaf en nieuwsgierigheid van de studenten aanmoedigde; de les was erg interactief;

Op 17 oktober 2021 had het CCN een schoolreis georganiseerd. Dit is heel bijzonder omdat wij in de afgelopen periode wegens het coronavirus alleen online-lessen hebben gehad. Iedereen was heel enthousiast om na bijna twee jaar eindelijk de docenten en medestudenten weer fysiek te kunnen ontmoeten. Wij kregen ruim 60 aanmeldingen en moesten de cursisten in twee groepen verdelen.

hvs171021 poshvs171021 tts1Wij gingen naar de tentoonstelling “China Dreams” van Museum Hilversum. Via deze tentoonstelling leerden we het China van vandaag kennen. De beroemde fotografen Xiaoxiao Xu, Ruben Terlou en Ruben Lundgren toonden het hedendaagse China; een land vol mystiek, dat de digitale wereld omarmt en droomt van ruimtevaart.

Onze cursisten vonden de mooie foto’s en documentairs heel indrukwekkend. Zij waren vooral blij dat het CCN dit georganiseerd had. Het CCN heeft speciaal voor deze gelegenheid versgebakken Chinese koekjes geregeld. Veel cursisten bleven, na het zien van de tentoonstelling, nog lang achter om met elkaar te praten.


Achteraf hebben wij en het museum veel positieve reacties van de cursisten gekregen. Een cursist uit groep CK301 heeft in haar dankbrief geschreven: “ ... onze docenten zijn niet alleen goed in lesgeven, maar ze zorgen ook altijd ervoor dat alles goed geregeld is. Zoals gewoonlijk zijn wij allen weer goed in de watten gelegd.”

hvs1721 bhvs171021 aTot slot willen wij iedereen bedanken voor een gezellige middag.
Wij zullen in de komende tijd culturele bijeenkomsten en activiteiten blijven organiseren.

RTLZ meldt, op basis van een onderzoek van Indeed en gesprekken met o.a. het Chinese College Nederland, dat een groeiend aantal werkgevers op zoek is naar werknemers die Chinees spreken.
Zij stellen dat Chinees kunnen spreken een duidelijke pluspunt is op het cv en beter carriéreperspectief geeft.

Lees het volledige artikel van RTLZ: Werknemer die Chinees spreekt in trek: 'Beter carrièreperspectief'