De Chinese taal is een belangrijke wereldtaal. In Nederland groeit de belangstelling voor de Chinese taal door professionele behoeften of persoonlijke interesse. In het zakelijk verkeer, in de toeristische bestemmingen, op sportgebied is het Chinees sterk in opkomst en je zult de taal steeds vaker tegenkomen. Chinees leren is een van de beste en leukste investeringen die je in je leven kunt doen.Onze cursussen Chinees zijn bestemd voor iedereen die de Chinese taal snel en op praktische wijze wil leren verstaan, spreken en lezen.

We bieden Chinese cursussen aan op alle niveaus door hooggekwalificeerde en ervaren Chinese leerkrachten. Onze schoolsemesters beginnen elk jaar in september en februari in Almere, Amsterdam, en Utrecht. Je leert de grondbeginselen van het Mandarijn oftewel Peking-Chinees. Dat is de taal die ook op Chinese scholen wordt onderwezen. Met onze cursus leer je niet alleen Chinees spreken en verstaan, maar ook 300-1000 Chinese karakters te herkennen, die essentieel zijn om bijvoorbeeld opschriften, internetpagina's, krantenkoppen, uithangborden, of korte brieven te kunnen lezen.

Het Chinees is een toon- oftewel klanktaal. Daardoor kan hetzelfde woord iets totaal anders betekenen als je het op een andere toonhoogte uitspreekt. In de cursus wordt aan deze bijzonderheid extra aandacht besteed. Naast de lesuren kun je beschikken over cursusmateriaal in de vorm van boeken en cd’s, zodat je gemakkelijk en effectief thuis kunt naspreken en leren luisteren.

Je bent verzekerd van de hoogste kwaliteit. De CCN kan je aan het einde van je studieperiode voorzien van een getuigschrift. Dit document is beschikbaar in het Engels en Chinees en geeft je studie-uren aan de CCN weer, evenals het gebruikte studiemateriaal en de behaalde cijfers.

Het voorjaarssemester van de CCN cursussen begint medio februari 2020.
Kijk onder cursussen voor ons volledig aanbod.

Online Inschrijving is op 1 december gestart!
Inschrijven kan via het inschrijfformulier.

Utrecht:

  Eerste les begint op 3 maart 2020
Maartvlinder 1 - 3544 DA  Utrecht (Leidsche Rijn College)
     
Almere:

  Eerste les begint op 26 februari 2020
A. Boekenweg 3, 1333 VD Almere (Oostvaarders College)
     
Amsterdam:

  Eerste les begint op 25 februari 2020 
Boelelaan 1105 - 1081 HV  Amsterdam (Vrije Universiteit)
     

 

Kijk onder Cursussen naar ons volledige aanbod.

Inschrijven kan online via het inschrijfformulier.

 

Chinees voor kinderen, op iedere zaterdag van 10:00 - 13:00 uur in Utrecht, Amsterdam en Almere, zie www.chineesvoorkinderen.nl

 

RTLZ meldt, op basis van een onderzoek van Indeed en gesprekken met o.a. het Chinese College Nederland, dat een groeiend aantal werkgevers op zoek is naar werknemers die Chinees spreken.
Zij stellen dat Chinees kunnen spreken een duidelijke pluspunt is op het cv en beter carriéreperspectief geeft.

Lees het volledige artikel van RTLZ: Werknemer die Chinees spreekt in trek: 'Beter carrièreperspectief'

Op 22 december 2019 werd op RTL 4 het programma De Battle uitgezonden.
Bekende Nederlanders en Belgen kregen voor het programma een aantal uitdagingen die ze in de uitzending moesten uitvoeren.
Najib Amhali kreeg voor de uitzending van 22 december de uitdaging om in korte tijd 200 Chinese woorden te leren.

Onze Wen Zhang was Najib's docent en coach voor deze uitdaging.
en Jane Zhang was tijdens de uitzending de tolk Chinees om te toetsen hoe goed Najib de woorden kende.

Kijk hieronder naar de clips van de voorbereiding en de uizending met daarin onze Jane en Wen Zhang.

Bron: RTL4 22 december 2019