De Chinese taal is een belangrijke wereldtaal. In Nederland groeit de belangstelling voor de Chinese taal door professionele behoeften of persoonlijke interesse. In het zakelijk verkeer, in de toeristische bestemmingen, op sportgebied is het Chinees sterk in opkomst en je zult de taal steeds vaker tegenkomen. Chinees leren is een van de beste en leukste investeringen die je in je leven kunt doen.Onze cursussen Chinees zijn bestemd voor iedereen die de Chinese taal snel en op praktische wijze wil leren verstaan, spreken en lezen.

We bieden Chinese cursussen aan op alle niveaus door hooggekwalificeerde en ervaren Chinese leerkrachten. Onze schoolsemesters beginnen elk jaar in september en februari in Almere, Amsterdam, en Utrecht. Je leert de grondbeginselen van het Mandarijn oftewel Peking-Chinees. Dat is de taal die ook op Chinese scholen wordt onderwezen. Met onze cursus leer je niet alleen Chinees spreken en verstaan, maar ook 300-1000 Chinese karakters te herkennen, die essentieel zijn om bijvoorbeeld opschriften, internetpagina's, krantenkoppen, uithangborden, of korte brieven te kunnen lezen.

Het Chinees is een toon- oftewel klanktaal. Daardoor kan hetzelfde woord iets totaal anders betekenen als je het op een andere toonhoogte uitspreekt. In de cursus wordt aan deze bijzonderheid extra aandacht besteed. Naast de lesuren kun je beschikken over cursusmateriaal in de vorm van boeken en cd’s, zodat je gemakkelijk en effectief thuis kunt naspreken en leren luisteren.

Je bent verzekerd van de hoogste kwaliteit. De CCN kan je aan het einde van je studieperiode voorzien van een getuigschrift. Dit document is beschikbaar in het Engels en Chinees en geeft je studie-uren aan de CCN weer, evenals het gebruikte studiemateriaal en de behaalde cijfers.

Gratis online introductie Chinese les, Q&A

maandag 7 september 19:00-20:00 uur

aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het najaarssemester begint op 15 september 2020

De lessen worden klassikaal (online via Zoom) gegeven in een wekelijkse les van 2 uur.
Indien mogelijk zal er 1-2 keer een extra (offline) meeting worden georganiseerd.

HSK(K) examen op 17 oktober 2020 in Amsterdam 


Met trots gaan we mededelen dat wij dit jaar weer het officiële HSK-examen voor alle niveaus mogen organiseren. Het is op zaterdag 17 oktober 2020 in Amsterdam. Dit is exclusief voor onze eigen CCN-cursisten. Heb je interesse, kan je je eerst inschrijven voor een cursus van ons, daarna zullen we je verder helpen met de aanmelding voor het HSK-examen. Naast de gewone HSK 1-6, bieden wij deze keer ook HSKK-examen op alle niveaus. Wegens het coronavirus hebben we deze keer maar een beperkt aantal plaatsen, wees er snel bij, want vol is vol.


 

Online-les in alle vestigingen van CCN.


Wegens het coronavirus heeft het CCN besloten om alle cursussen over te zetten naar online-lessen. Wij hebben hiervoor veel positieve feedback gekregen van de cursisten.
Het online-meeting programma dat wij gebruiken bezit zeer geavanceerde technologie. Het is makkelijk te gebruiken en is van hoge kwaliteit, het geeft audio en video goed en effectief weer. Het is compatibel met computer, tablet, mobiel en TV-box. Alle docenten van onze school hebben weken intensieve training gehad en zijn in staat om het programma efficiënt te beheersen.

Wij zien iedereen graag terug in een klaslokaal, wanneer het coronavirus in controle is. Voordat het zover is, zullen we alles eraan doen om de online-les zo interessant en effectief mogelijk te maken.

 

Kijk onder Cursussen naar ons volledige aanbod.

Inschrijven kan online via het inschrijfformulier.

 

Chinees voor kinderen, op iedere zaterdag van 10:00 - 13:00 uur in Utrecht, Amsterdam en Almere, zie www.chineesvoorkinderen.nl

 

RTLZ meldt, op basis van een onderzoek van Indeed en gesprekken met o.a. het Chinese College Nederland, dat een groeiend aantal werkgevers op zoek is naar werknemers die Chinees spreken.
Zij stellen dat Chinees kunnen spreken een duidelijke pluspunt is op het cv en beter carriéreperspectief geeft.

Lees het volledige artikel van RTLZ: Werknemer die Chinees spreekt in trek: 'Beter carrièreperspectief'