De Chinese taal is een belangrijke wereldtaal. In Nederland groeit de belangstelling voor de Chinese taal door professionele behoeften of persoonlijke interesse. In het zakelijk verkeer, in de toeristische bestemmingen, op sportgebied is het Chinees sterk in opkomst en je zult de taal steeds vaker tegenkomen. Chinees leren is een van de beste en leukste investeringen die je in je leven kunt doen.Onze cursussen Chinees zijn bestemd voor iedereen die de Chinese taal snel en op praktische wijze wil leren verstaan, spreken en lezen.

We bieden Chinese cursussen aan op alle niveaus door hooggekwalificeerde en ervaren Chinese leerkrachten. Onze schoolsemesters beginnen elk jaar in september en februari in Almere, Amsterdam, en Utrecht. Je leert de grondbeginselen van het Mandarijn oftewel Peking-Chinees. Dat is de taal die ook op Chinese scholen wordt onderwezen. Met onze cursus leer je niet alleen Chinees spreken en verstaan, maar ook 300-1000 Chinese karakters te herkennen, die essentieel zijn om bijvoorbeeld opschriften, internetpagina's, krantenkoppen, uithangborden, of korte brieven te kunnen lezen.

Het Chinees is een toon- oftewel klanktaal. Daardoor kan hetzelfde woord iets totaal anders betekenen als je het op een andere toonhoogte uitspreekt. In de cursus wordt aan deze bijzonderheid extra aandacht besteed. Naast de lesuren kun je beschikken over cursusmateriaal in de vorm van boeken en cd’s, zodat je gemakkelijk en effectief thuis kunt naspreken en leren luisteren.

Je bent verzekerd van de hoogste kwaliteit. De CCN kan je aan het einde van je studieperiode voorzien van een getuigschrift. Dit document is beschikbaar in het Engels en Chinees en geeft je studie-uren aan de CCN weer, evenals het gebruikte studiemateriaal en de behaalde cijfers.

 

Het najaarssemester 2024 start in de week van 16 t/m 20 september 2024.

De groepsles “Chinees voor beginners 1” op locaties Amsterdam Vrije Universiteit, Almere OVC College en Utrecht LRC College zullen in een hybride setting zijn, zodat je kan kiezen voor fysieke les of online via Zoom.

 

Kijk op Cursussen voor ons volledige aanbod.

Inschrijven kan online via het inschrijfformulier.

 

Chinees voor kinderen, fysieke les op iedere zaterdag in Utrecht en Almere, zondag in Amsterdam en Amersfoort, zie www.chineesvoorkinderen.nl

Sommige cursussen worden op dit moment online gegeven. Alle docenten van onze school hebben eerder intensieve training gehad en zijn in staat om het programma efficiënt te beheersen.
Wij zien iedereen graag terug in een klaslokaal, wanneer het coronavirus onder controle is. Voordat het zover is, zullen we er alles aan doen om de online-les zo interessant en effectief mogelijk te maken.

Wij hebben over de online lessen veel positieve feedback gekregen van de cursisten.

Ze schrijven over de docenten o.a.:
   • Zij was aardig, vrolijk en had vol kennis van taal en cultuur;
   • Zij gaf erg interessante lessen en wist het lesmateriaal goed over te brengen;
   • Heel leuk hoe ze zo goed mogelijk feedback gaf en nieuwsgierigheid van de studenten aanmoedigde; de les was erg interactief;

Op zaterdag 10 februari heeft Chinees Onderwijscentrum Nederland het Chinees Nieuwjaar, het jaar van de draak, gevierd met diverse activiteiten voor de leerlingen.

 

Namens alle medewerkers van Chinese College Nederland Nederland wensen wij u een voorspoedig nieuwjaar.

 

RTLZ meldt, op basis van een onderzoek van Indeed en gesprekken met o.a. het Chinese College Nederland, dat een groeiend aantal werkgevers op zoek is naar werknemers die Chinees spreken.
Zij stellen dat Chinees kunnen spreken een duidelijke pluspunt is op het cv en beter carriéreperspectief geeft.

Lees het volledige artikel van RTLZ: Werknemer die Chinees spreekt in trek: 'Beter carrièreperspectief'