Zhang JaneJane is afgestudeerd aan Peking Universtity. Sinds 1998 doceert zij Chinees in Nederland. Zij is vaak naar Beijing en Taipei geweest om trainingen voor overzeese docenten te volgen. In 2006 heeft zij de "Mandarin Proficiency Level I" (het hoogste niveau) behaald. Het is een missie voor haar om de Chinese taal en cultuur over te brengen, en Chinese cursussen met hoge kwaliteit aan kinderen en volwassenen te verzorgen. In 2006 heeft zij de "Chinese College Nederland" (CCN) opgericht die gericht op studenten van niet Chinese afkomst. In 2011 heeft zij, samen met haar team, het "Chinees Onderwijscentrum Nederland" (CON) gestart voor kinderen en jongeren met Chinese afkomst. Het CCN & CON is momenteel gevestigd in drie steden met meer dan 500 leerlingen.

Zhang WenWen is decaan van de vestiging in Almere en zij is verantwoordelijk voor de administratie en het lesgeven. Zij is afgestudeerd met de opleiding Asian Business Management aan de Hogeschool Rotterdam, daarna heeft zij drie jaar gestudeerd op de Leiden Universiteit en haar bachelor in Sinologie behaald. Sinds 2007 geeft zij Chinese les op een aantal Nederlandse middelbare scholen en basisscholen. Daarnaast heeft ze ook allerlei werkzaamheden gedaan bij commerciële en non-profit organisaties, zoals freelance vertalen van Chinees - Nederlands, artikelen schrijven, etc. In 2010 heeft zij het certificaat Gerechtstolken behaald en is zij een beëdigde tolk Chinees - Nederlands. In 2015 heeft zij deelgenomen aan de training “Certificaat Vakdocent Chinees” en heeft het certificaat van het hoogste niveau gehaald.

Guo Li 2011Lili is afgestudeerd aan de Beijing Normal University. Ze geeft les Mandarijn-Chinees in Nederland sinds 1992. Ze is in het bezit van het diploma "Putonghua Proficiency Level I" (het hoogste niveau) en heeft veel ervaring met fonetische training en les aan beginners. In 2008 heeft zij de prijs van "Excellent overseas Chinese teacher" gewonnen van de Chinese overheid.

Wang Xiuping 1609

Xiuping (Rachel) is aan de Southwest University afgestudeerd in taalkunde. Zij heeft in 2010 aan de Mahidol universiteit de titel Master of Education behaald. Zij kwam er gauw achter dat haar passie in het onderwijs lag en heeft al 10 jaar lang haar leven toegewijd aan het geven van taalles, het uitvoeren van taalonderzoeken en het trainen van leraren. In 2014 heeft zij deelgenomen aan de training “Certificaat Vakdocent Chinees” en heeft het certificaat van het hoogste niveau gehaald. Zij is altijd goed voorbereid en ervaart de omgang met haar studenten als erg plezierig. Haar lesstijl kan het best beschreven worden als spelenderwijs aanmoedigen van de studenten om in een ontspannen omgeving te leren. Haar lessen worden door de studenten zeer goed ontvangen en gewaardeerd.

Dong XiaoliXiaoli studeerde Chinese Taal en Literatuur aan de Zhejiang Universiteit. Ze vervolgde haar studie met een research master in taalkunde aan de Universiteit van Utrecht. Op dit moment werkt ze als PhD in taalkunde aan het Utrecht Institute of Linguistics (Universiteit van Utrecht). Haar belangrijkste onderzoeksdomein is tweede taalverwerving. Een deel van haar onderzoek spitst zich toe op Chinese taalverwerving door moedertaalsprekers van het Engels en het Nederlands. Naast haar studie is Xiaoli ook een ervaren docente Chinese taal en cultuur. In 2006 is zij gestart als docente Chinese taal bij het CCN maar recentelijk heeft zij haar onderwijs ook uitgebreid naar Business Chinese en vooral ook Chinese geschiedenis en cultuur. Naast haar onderwijs bij het CCN heeft zij ook les gegeven aan het University College Utrecht en de EuroPort Business School.

Ye LiqaoLiqiao is afgestudeerd aan de Beijing Normal University met een masters diploma in onderwijs. Zij is ervaren in het lesgeven van een vreemde taal. Zij heeft 2 jaar in China gewerkt als docent aan een openbare middelbare school voordat zij naar Nederland kwam. Zij heeft het docent kwalificatie certificaat in China verworven en heeft de Mandarin Proficiency Test Grade 2 Level A behaald. Liqiao is enthousiast in het lesgeven van Chinees en geeft veel waarde aan de integratie van cultuur en taal.