Zhang JaneJane is afgestudeerd aan Peking Universtity. Sinds 1998 doceert zij Chinees in Nederland. Zij is vaak naar Beijing en Taipei geweest om trainingen voor overzeese docenten te volgen. In 2006 heeft zij de "Mandarin Proficiency Level I" (het hoogste niveau) behaald. Het is een missie voor haar om de Chinese taal en cultuur over te brengen, en Chinese cursussen met hoge kwaliteit aan kinderen en volwassenen te verzorgen. In 2006 heeft zij de "Chinese College Nederland" (CCN) opgericht die gericht op studenten van niet Chinese afkomst. In 2011 heeft zij, samen met haar team, het "Chinees Onderwijscentrum Nederland" (CON) gestart voor kinderen en jongeren met Chinese afkomst. Het CCN & CON is momenteel gevestigd in drie steden met meer dan 500 leerlingen.

Zhang WenWen is decaan van de vestiging in Almere en zij is verantwoordelijk voor de administratie en het lesgeven. Zij is afgestudeerd met de opleiding Asian Business Management aan de Hogeschool Rotterdam, daarna heeft zij drie jaar gestudeerd op de Leiden Universiteit en haar bachelor in Sinologie behaald. Sinds 2007 geeft zij Chinese les op een aantal Nederlandse middelbare scholen en basisscholen. Daarnaast heeft ze ook allerlei werkzaamheden gedaan bij commerciële en non-profit organisaties, zoals freelance vertalen van Chinees - Nederlands, artikelen schrijven, etc. In 2010 heeft zij het certificaat Gerechtstolken behaald en is zij een beëdigde tolk Chinees - Nederlands. In 2015 heeft zij deelgenomen aan de training “Certificaat Vakdocent Chinees” en heeft het certificaat van het hoogste niveau gehaald.

Chen ArienArien is opgegroeid in Nederland en studeert aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2012 heeft zij haar diploma voor HSK level 6 behaald. Bovendien heeft zij twee keer meegedaan aan de Nationale Chinese voordrachtwedstrijd en beide keren een tweede plaats gewonnen. Op het CON geeft zij sinds september 2016 les aan verscheidene klassen Mandarijn. Haar persoonlijkheid is te omschrijven als creatief, geduldig en enthousiast.

Chen ArienChen Qi komt uit Suzhou en woonde en werkte zes jaar in Shanghai. Ze behaalde het "Mandarin Class II Certificate" op de universiteit, voltooide de opleiding van Chinese leraren in haar vrije tijd en behaalde het "International Chinese Teacher Certificate", begon te werken als een Chinese leraar. Qi verhuisde in 2022 naar Nederland en hoopt van Chinees lesgeven een langdurige carrière te maken. In haar dagelijkse lessen neemt ze haar eigen ervaring met het leren van Nederlands mee. Qi weet hoe haar leerlingen zich voelen bij het leren van een nieuwe taal, dus gebruikt ze gemakkelijk te begrijpen voorbeeldzinnen om les te geven.

Dong XiaoliXiaoli studeerde Chinese Taal en Literatuur aan de Zhejiang Universiteit. Ze vervolgde haar studie met een research master in taalkunde aan de Universiteit van Utrecht. Op dit moment werkt ze als PhD in taalkunde aan het Utrecht Institute of Linguistics (Universiteit van Utrecht). Naast haar studie is Xiaoli ook een ervaren docente Chinese taal en cultuur. In 2006 is zij gestart als docente Chinese taal bij het CCN maar recentelijk heeft zij haar onderwijs ook uitgebreid naar Business Chinese en vooral ook Chinese geschiedenis en cultuur.

Du KexinKexin studeerde Engelse Taal en Literatuur aan de Universiteit voor Internationale Betrekkingen in Beijing. Ze vervolgde haar studie met een research master in taalkunde aan de Universiteit Utrecht. Op dit moment werkt ze als PhD in taalkunde aan het Utrecht Institute of Linguistics (Universiteit Utrecht). Naast haar studie is Kexin ook docente Chinese taal en cultuur. In 2019 is zij gestart als docente Chinese taal bij het CCN.

Guo LiLili is afgestudeerd aan de Beijing Normal University. Ze geeft les Mandarijn-Chinees in Nederland sinds 1992. Ze is in het bezit van het diploma "Putonghua Proficiency Level I" (het hoogste niveau) en heeft veel ervaring met fonetische training en les aan beginners. In 2008 heeft zij de prijs van "Excellent overseas Chinese teacher" gewonnen van de Chinese overheid.

Li KunJia Zhiyun komt uit Beijing en is afgestudeerd aan de Radboud Universiteit met een master in Internationaal Management. Zij woont twintig jaar in Nederland en heeft veel interesse in de traditionele Chinese cultuur. Zij behandelt ook veel aspecten van de Chinese cultuur tijdens het lesgeven, zoals respect voor je ouders, enz. Zhiyun denkt positief en zij is heel geduldig. Ze hoopt dat leerlingen naast het Chinees leren, ook de Chinese cultuur kunnen waarderen en een zelfverzekerde persoonlijkheid kunnen ontwikkelen.

Lu GraceGrace is geboren en opgegroeid in Taiwan. Afgestudeerd in England aan de Nottingham Trent Universiteit als grafisch ontwerpster. Sinds 1997 woont zij in Nederland. Vanaf 2004 geeft zij Chinese les. Zij gebruikt graag haar creativiteit in de les. Door diverse opdrachten en vele activiteiten creëren worden de leerlingen veel betrokken tijdens de les, daardoor worden ze gestimuleerd in een ontspannen en leuke omgeving om Chinees te leren. Voortdurend neemt zij ook verschillende docenten training in Taiwan en Nederland. Zij heeft zeer veel ervaring in tweetalig Chinese onderwijs. Op het moment geeft zij op meerdere basisscholen en middelbare scholen Chinese les.

Peng XiaojingXiaojing komt uit Shandong, en zij heeft tijdens haar studie het certificaat "Mandarin Proficiency Level 2A" behaald. Zij heeft meerder talen zoals Japans en Duits gestudeerd. Graag wil zij haar eigen ervaring op het gebied van het leren van een vreemde taal met haar leerlingen delen en hen helpen de Chinese taal en cultuur te begrijpen.

Wang Xiuping

Xiuping (Rachel) heeft een Master of Educational Management. Daarnaast heeft ze deelgenomen aan de training “Certificaat Vakdocent Chinees” en daarmee heeft ze met het certificaat het hoogste niveau behaald. Ze heeft ook een training van ICLON op Leiden Universiteit gevolgd. Momenteel volgt ze een masteropleiding in ‘Educatie in talen-en cultuurwetenschappen’ op VU Amsterdam. Ze heeft al 10 jaar lang haar leven toegewijd aan het geven van taalles en het uitvoeren van taalonderzoeken. Zij is altijd goed voorbereid en de omgang met haar studenten wordt als erg plezierig ervaren.

Zhong JinaJina heeft een professionele training voor vakdocent Chinees gevolgd op de “Beijing Foreign Studies University" en bezit het certificaat "Docent Chinees voor Buitenlanders". Zij volgt het principe van “leren door en voor het gebruik” en wil studenten de taal voor het echte leven leren en laten gebruiken. Zij geeft les op een interessante en flexibele manier en stimuleert studenten. Daarnaast biedt zij speciale mogelijkheden voor studenten, om binnen en buiten de les om, de taal te oefenen en met de Chinese cultuur kennis te maken.