Studenten Quotes

Wan shang hao!
Wat hebben we de afgelopen 4 maanden veel geleerd bij de basisgroep 1 in Utrecht. Mandarijn is lastig maar door elke week naar de les te gaan en ook elke week je huiswerk te maken, lukt het om de basis van het Mandarijn te leren. En het is een hele uitdaging, want er zijn ook in Nederland veel mogelijkheden om met je kennis aan de slag te gaan.

Succes,
Jacqueline
 
Datum feedback: 30 januari 2012
Gegeven door: Jacqueline Hoogenboom
CC001, Utrecht
大家好。
Dàjiā hǎo。
(Hallo iedereen)

我叫Patricia Mac-Donald。
Wǒ jiào Patricia Mac-Donald。
(Ik heet Patricia Mac-Donald)

我是余元学研的学生。
Wǒ shì yú yuán xuéyán de xuéshēng。
(Ik ben student van de taalcollege)

我的老师叫Guo Lily。
Wǒ de lǎoshī jiào Guo Lily。
(Mijn docent heet Guo Lily)

她教很好。
Tā jiào hěn hǎo。
(Zij geeft heel goed les)

Ja,jullie lezen het goed...in 1 semester dit geleerd en nog veel meer mede door een leuke, geduldvolle en vakbekwame docent Guo Lily.
郭老师 , 很 高兴 认识你。
Guō lǎoshī, hěn gāoxìng rènshi nǐ。
(Docent Guo, ik ben blij u te ontmoeten.)

Ik ging elke donderdagavond en ook het komend semester met heel veel plezier naar de college in Amsterdam.
Elke week een luistertoets van een paar minuten komt je chinees alleen maar ten goede.
Het huiswerk wordt ALTIJD nagekeken en besproken en…de docent weet precies wie welke fout heeft gemaakt.
Niet te vergeten de gezellige mede(ex)studenten. We hebben er inmiddels een leuke “CCCC” Chinese College Chī Club ( De NiHao – eetclub) bestaande uit studenten,ex-studenten en docent. Samen heerlijk eten!!!


整个艺术的发言:被人理解。

再见
Zàijiàn

爱群
Ài qún
 
Datum feedback: 24 augustus 2011
Gegeven door: Patricia Mac-Donald
Student van Guo Lily, Amsterdam
Extra motivatie, en snel resultaat!
Ik kom al een jaar of 10 in China voor zaken en heb al vaak een lesboek of iets dergelijks gekocht omdat ik graag zelf met mijn medewerkers en klanten wil kunnen communiceren. Maar na een korte tijd van zelfstudie bleef het daar ook bij. Uiteindelijk heb ik me ingeschreven voor een cursus bij CCN. Sinds september 2010 heb ik de lessen gevolgd. Ik heb niet alle lessen kunnen volgen en het tempo is pittig. Maar Jane geeft op een plezierige manier les en probeert je op allerlei manieren te motiveren.
Naast de vele woorden, kom je ook meer te weten over de Chinese cultuur. Onze groep is gevarieerd en de onderlinge band is gezellig en goed, mede door de nevenactiviteiten georganiseerd door Jane.
Ik hoop dat ik in september weer kan beginnen met de 3e cursus.
 
Datum feedback: 02 juli 2011
Gegeven door: Maarten Mooij
CC002, Utrecht
We had a wonderful time!
Terugkijkend op de eerste twee cursussen ben ik blij voor CCN te hebben gekozen. Ik heb tijd voor studie en er wordt voldoende materiaal aanbeboden om die tijd nuttig te besteden. Toch worden de lessen zelf op ontspannen wijze gegeven. Erg plezierig zo. Ik hoop in de derde cursus, die ik zeker ga volgen, het luisteren en de spreekvaardigheid wat meer te kunnen ontwikkelen.
 
Datum feedback: 28 juni 2011
Gegeven door: Henri stroband
CC002, Utrecht
Beste Jane, Ik wil je bedanken voor de lessen die jij hebt gegeven. Je hebt de lessen met veel passie en bevlogenheid gegeven. De lessen gaf mij een goed inzicht in de taal maar ook de culterele zijde van China. Ik zal zeker bij vrienden en zaken relaties CCN aanbevelen als stuk leidraad voor China. En persoonlijk kijk ik er naar uit als ik in Hongkong en Beijing rondloop, dan zal mijn gedachte zeker uitgaan na al de lessen die ik hebt gevolgd bij CCN.
 
Datum feedback: 20 januari 2010
Gegeven door: .

<< Eerste Vorige 1 2 3 4 5 Volgende Laatste >>

Pagina 3 van 5